Foto: Neil Bates

 

Sabine Huussen-Langens

 

In 2007 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Na mijn afstuderen heb ik verschillende waarnemingen gedaan in de regio Utrecht. Ik heb altijd al een grote affiniteit met kinderen gehad. De openheid en het enthousiasme van kinderen maken me nog elke dag vrolijk! Dit heeft ervoor gezorgd dat ik al snel wist dat ik me verder wilde specialiseren in de richting Kinderfysiotherapie.

 

Na een aantal jaren werkervaring op te hebben gedaan, heb ik in de periode 2010-2013 de Master Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht volbracht. Ook als Kinderfysiotherapeut heb ik als waarnemer op verschillende plekken gewerkt. Hierdoor heb ik veel werkervaring opgedaan in het motorisch onderzoeken en behandelen binnen verschillende settingen, met kinderen in alle leeftijden tussen de 0-18 jaar.

 

Na de Master Kinderfysiotherapie ben ik me verder gaan specialiseren door de opleiding Kinderbekkenfysiotherapie aan de SOMT te Amersfoort te volgen.

 

Na 10 jaar gewerkt te hebben als zelfstandig waarnemer heb ik in de zomer van 2020 de stap gezet om een eigen praktijk voor Kinderbekkenfysiotherapie te gaan starten. Een lang gekoesterde droom!

 

Daarnaast ben ik werkzaam als hoofddocent bij de cursus Echografie voor Kinderbekkenfysiotherapeuten, heb ik meegeschreven aan het Handboek 'Incontinentie bij Kinderen', heb ik samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin Utrecht een podcast gemaakt en webinar gegeven over de ontwikkeling van zindelijkheid bij kinderen, ben ik voorzitter van de Werkgroep Kinderbekkenfysiotherapie Zuid-Oost Nederland en geef ik les aan de Hogeschool Utrecht bij de cursus Urotherapie.

 

Ik hecht veel waarde aan een gelijkwaardige, respectvolle en open benadering. Niet alleen richting ouders, maar juist ook tegenover het kind dat ik onderzoek en begeleid. Het is voor een kind al vervelend genoeg dat zijn of haar dagelijks leven beïnvloed wordt door poep- en/ of plasproblemen. Daarom pas ik mijn behandeling altijd aan op de belevingswereld van het kind en probeer ik het noodzakelijke, zo leuk mogelijk te maken!

 

BIG: 69908538204

 

Ik ben aangesloten bij:

  • Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
  • Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (NVFK)
  • Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie (CKR)